Translate

sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Gluteeniton "mannapuuro" ja helmipuuro

Hyvää alkanutta sununtaipäivää.
Tänä viikonloppuna perheessämme on testailtu gluteenittomia maitopuuroja. Ikuinen kestosuosikki on tietenkin riisipuuro, mutta pidemmän keittoajan vuoksi sitä ei joka aamu ehdi tekemään.

Ostin kaupasta Farinan karkeaa riisijauhoa ja Helmi perunasuurimoita. Molempien puurojen valmistusaika on noin 10 minuuttia. Herkullista helmipuuroa olen itse syönyt ensimmäistä kertaa jo 30 vuotta sitten , mutta karkea riisijauho oli minulle uusi tuttavuus. Harmillista sinänsä, että testasin tuotetta vasta nyt, sillä olenhan sairastanut keliakiaa jo 8 vuotta.
Riisijauhoista tehty "mannapuuro" oli rakenteeltaan pehmeän samettinen ja maultaan todella herkullinen. Helmipuuron koostumus on jo nimensämukaisestikin helmimäinen, hieman liukas ja maultaan suussasulavan herkullinen.

Toinen lapsista tykkäsi helmipuurosta ja toinen mannapuurosta enemmän. Itse tykkään todella paljon molemmista ja mieheni tykästyi "mannapuuroon", jonka gluteeniton versio oli kuulemma vähintäänkin yhtä hyvää, kuin tavallinen mannapuuro. Samasta riisijauhosta voidaan valmistaa myös vispipuuro. Suosittelen molempia puuroja niin keliaakikoille, kuin normaaliruokavaliota noudattavillekin.

Farinan karkea riisijauho ja Helmi perunasuurimot puurovertailussa. Plussana puuroissa on edullinen hinta.

Gluteeniton "mannapuuro"


Gluteeniton helmipuuro

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti