Translate

lauantai 19. huhtikuuta 2014

Aurinkoista pääsiäistä

Aurinkoiset pääsiäistervehdykset Molly's Candy Shopista.
Aloittelimme pääsiäisenviettoa mökillä Muroleessa ja tänään tulimme takaisin kotosalle.



Meidän perheen pääsiäisen kuuluvat perinteisesti tulppaanit, narsissit, pajunkissat, lammaspaisti, pasha, värjätyt kananmunat ja muut pääsiäisherkut. Tänä vuonna päädyin kehittämään reseptin gluteenittomaan sitruunaiseen uunijuustokakkuun.

Ohje kakkuun on tässä: 
irtokakkupohjavuoan "korppujauhottamiseen" voit käyttää murskattuja riisimuroja (Kellogg's) ja tietenkin rasvaa vaikka juoksevaa Floraa.


Pohja:

  • 100 g pehmeää voita
  • 1 dl sokeria
  • 3dl gluteenitonta vehnätärkkelysjauhoa
  • 1 muna 
  • Vatkaa muna ja sokeri keskenään vaahdoksi. Lisää muut aineet vatkaten taikinaan. Laita taikinaseos gluteenittomilla korppujauhoilla vuoratun irtokakkupohjavuoan pohjalle.

Täyte: 

  • Sulatettua valkosuklaata 130 g
  • 200 g mascarpone juustoa
  • 200g sitruunatuorejuustoa
  • 2 keltuaista
  • 1 kokonainen muna
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl sitruunarahkaa
Sekoita juustot, rahka ja sokeri keskenään. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lopuksi lisää varovasti vesihauteessa sulatettu valkosuklaa.
Kaada seos kakkupohjataikinan päälle kakkuvuokaan.
paistetaan 175 astetta  1h







 Iloista ja aurinkoista pääsiäistä!

Pääsiäistunnelmia kotona eli keltaiset tulppaanit ja rairuohot.
 
idän sinililjat olivat jo nupuillaan mökillä Muroleessa


Kuten kaikille pienille lapsille myös meidän tytöille on ollut jännittävää odottaa rairuohon kylvämisen jälkeen sitä päivää, kun ruoho lopulta kasvaa :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti