Translate

keskiviikko 9. marraskuuta 2011

Gluteeniton marjapiirakka- pehmeä ja suussasulava

Siitä asti kun minulla keliakia (letkun nielemisineen tähystyksessä) todettiin, olen saanut maistaa välillä kuiviakin kuivempia leivonnaisia. Joskus jopa tuntui siltä, että mitään hyvää en enää koskaan tule saamaan. Hyvästi suussasulavat munkit, korvapuustit, ruisleipä, mozzarella tikut..hmmm.. No asiasta tähän marjapiirakkaan siis. Olen viimeisen 3,5 vuoden aikana kokeillut monia reseptejä. Omia ja muiden. Tänään kokeilin sitten tämmöistä versiota marjapiirakasta. Todella onnistunut valinta.

Resepti:
150g margariinia
2 dl sokeria
1 muna
2,5 dl Pirkan gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta

päälle:
1 prk kermaviiliä
1 muna
1/2 dl sokeria


150 g margariinia sulatetaan ja siihen sekoitetaan sokeri. Lisää muna ja sekoita hyvin. Lisää jauho-leivinjauhe-seos

levitä taikina piirakkavuokaan sellaisenaan...
Päälle marjoja sekä erikseen sekoitettu kermaviiliseos

Paistetaan uunissa 200 asteessa n. 30 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti